Aktuality / akce

Akce 3v1 2016

V sobotu 3. 9. 2016 se na školkové zahradě Domova sv. Zdislavy v Předbořicích konala tradiční akce 3v1 - dětský den, kulturní akce a dobročinný bazar.

Bavili se děti i dospělí. Pro návštěvníky bylo připraveno uvítání v podobě domácích perníčků. Letošní dětský den byl v duchu záchranných složek. Děti si mohly prohlédnout sanitku a vyzkoušet zpevňovací lehátko. U hasičů si vyzkoušely sestřelování plechovek proudem vody a prohlédly si hasičský vůz. Velká fronta se tvořila u vojáků. Děti si mohly vyzkoušet střelbu ze samopalu, házely granátem a nechaly si namalovat na obličej speciální vojenské maskování. Brzy se zahrada hemžila dětmi se zelenými obličeji.

Mezitím děti plnily i jiné úkoly, jako je skládání puzzle nebo poznávání dopravních značek. Menší děti si chodily po zvířátka z balónků, ty větší se je učily samy vyrábět. Některými atrakcemi se nechali zlákat i jejich rodiče. Jiní nakupovali v dobročinném bazaru, kde objevovali nejrůznější užitečnosti do domácnosti i na sebe. Pro uhašení žízně a hladu bylo připraveno občerstvení v podobě piva, lima, zmrzliny a grilovaných pochoutek.   

I letos bylo připraveno zábavné kulturní představení. S Pohádkou o písničce přijelo Divadlo Harmonika. Herec Marek Vojtěch vtáhl do děje děti i dospělé.

Za úžasnou pomoc v podobě účasti na akci, přípravě a realizaci programu pro děti děkujeme posádce Krajské záchranné služby – záchranářům Heroutových z Milevska, vojákům manželům Tomanovým ze 42. mechanizovaného praporu Tábor „Svatováclavský“ a hasičům Tomášovi, Ondrovi, Josefovi a Liborovi z SDH Předbořice a SDH Kovářov. Za zapůjčení stanu děkujeme SDH Zahrádka, rodině Soukupových za jeho postavení a složení, dále potom SDH Předbořice za zapůjčení stolů a židlí. Za podporu také Obci Kovářov. Na přípravě a vlastní realizaci akce se dále podílelo mnoho dobrovolníků z řad našeho spolku a jejich rodinných příslušníků, přátel a známých.  Těm a i ostatním nejmenovaným lidem a institucím velmi děkujeme za stálou přízeň a neúnavnou pomoc! Výtěžek z celé akce je 9 tisíc korun a bude kompletně použit na provoz školky.

Dle ohlasů návštěvníků, z nichž někteří zůstávali až do pozdních odpoledních hodin, víme, že se akce vydařila. Děkujeme Vám všem, že jste přišli, a těšíme se na Vás opět příští rok! V kalendáři si už teď rezervujte termín 2. 9. 2017!

Fotky si můžete prohlédnout zde